SIA Glass

”Tack vare samarbetet med PreZero har vår återvinning och avfallshantering hela tiden förbättrats”, berättar Torbjörn Österby, verkstads- och fastighetschef på SIA Glass. ”Vi har gått från att enbart sortera ut wellpapp och brännbart till att sortera allt vårt material och graden av återvinning ökar ständigt.”

Vi har gått från att enbart sortera ut wellpapp och brännbart till att sortera allt vårt material och graden av återvinning ökar ständigt.
Torbjörn Österby, verkstads- och fastighetschef på SIA Glass

"Tack vare BioSimplex kan vi återvinna ännu mer"

För att minska andelen brännbart material utökade man för cirka fem år sedan sina avfalls-och återvinningstjänster med BioSimplex, ett komplett system för återvinning av mat- och livsmedelsavfall från PreZero. ”PreZero lösning BioSimplex är ett jättebra koncept”, säger Torbjörn. ”Nu kan vi återvinna det restmaterial som vi inte kan använda i produktionen som till exempel glassmixen, som återvinns till biogas. Att maskinen automatiskt sorterar bort förpackningsmaterialet från mixen är mycket bra för då slipper vi lägga tid på att själva göra det.”

Kontakten med PreZero sköts via lokalkontoret i Varberg där SIA Glass känner att de får snabba svar och att det är korta ledtider. Frågor och önskemål om förbättringar och förenklingar uppfylls på bästa sätt. ”Jag är jättebelåten med PreZeros arbetssätt”, säger Torbjörn. ”Samarbetet fungerar mycket bra och jag skulle gärna rekommendera PreZero till andra!”

SIA Glass är en del av Berte koncernen som är Sveriges äldsta familjeägda företag från 1569. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer glass, sorbet och andra frysta desserter till grossister, storhushåll, konsumenter och till andra företag inom branschen.

Relaterade sidor