Appen Källsortera

Vare sig det handlar om något så litet som en chipspåse eller stort som ett gammalt gjutjärnsbadkar som blev över efter renoveringen så kan det ibland vara svårt att veta hur man ska återvinna sitt avfall.

Hur ska man källsortera egentligen? 

Att batterier sorteras som farligt avfall vet kanske de flesta, men hur ska jag sortera min batteriladdare? Och vad händer egentligen med avfallet efter att jag har lämnat det på återvinningsstationen?  

SUEZs app Källsortera kan laddas ner av alla som vill lära sig mer om källsortering. I appen kan du enkelt se hur olika avfallsslag ska sorteras och hur materialet behandlas. Det där brödpåseclipset i plast, till exempel, kan bli en ny blomkruka. 

Enklare källsortering för både företag och privatpersoner 

Sorteringsinstruktionerna i appen är anpassade efter om du är privatperson, om du arbetar inom bygg, industri eller på kontor. Appen har även en specialsektion där du kan söka på hur du återvinner ditt farliga avfall. I appen finner du kontaktuppgifter till ditt lokala SUEZ-kontor och en karta så att du enkelt hittar din närmaste återvinningsstation. 

Appen är gratis att ladda ner från App Store och Google Play. 

Relaterade sidor