Lediga Tjänster

Lediga tjänster

PreZeros framtida framgång behöver dig och ditt engagemang. Vi erbjuder många möjligheter inom ett meningsfullt affärsområde.

#viärprezero

På PreZero kommer du att ha ett självständigt och varierande arbete och kommer att ingå i en grupp med erfarna och trevliga kollegor. Du kanske är student, nyutbildad eller erfaren professionell inom miljöområdet? Eller letar du kanske  efter praktik, lärlingsplats, utbildningsprogram eller ett jobberbjudande? 

Oavsett yrkesroll vill vi på PreZero att du ska kunna trivas och utvecklas hos oss. Här hittar du nästa steg i yrkeslivet.

Relaterade sidor

7 steg till ditt nya jobb hos PreZero

Så går en rekrytering till

1. Ansök
Att söka jobb hos oss är enkelt. När du hittat annonsen till ditt drömjobb på vår hemsida skickar du din ansökan och CV till nyttjobb.se@prezero.com.

2. Urval
Rekryterande chef får din ansökan och utifrån kraven i annonsen gör chefen ett urval. Vi vill att våra rekryteringar ska vara så träffsäkra som möjligt – både för dig och oss. Det är viktigt för oss att arbeta på ett rättvist, transparent och icke-diskriminerande sätt. Vi jämför kandidaterna som sökt tjänsten mot de kompetenser och erfarenheter som vi lyfter fram i annonsen. Målet är att ta reda på vem som har bäst förutsättningar att lyckas i rollen.

3. Återkoppling
Alla som söker en tjänst får återkoppling. Om urvalet visat att du är bland de kandidaterna med bäst förutsättningar kommer vi att kontakta dig och boka in en intervju.

4. Intervju
Vi genomför intervjuer per telefon, via Teams eller som personliga möten. Ofta räcker det med att vi träffas en gång. I vissa rekryteringar vill vi träffa dig flera gånger. Då får du ofta också träffa flera personer hos oss. Vi har strukturerade intervjusamtal för att kunna jämföra de olika kandidaterna. Under intervjun fokuserar vi på att stämma av dina kompetenser. Vi vill också förstå vem du är som person och om du delar våra värderingar. Det är lika viktigt att du är rätt för oss som att vi är rätt för dig.

5. Återkoppling
En rekrytering kan ta tid. Vår ambition är att ge dig information så snart vi kan. Har du frågor under processens gång är du alltid välkommen att höra av dig till rekryterande chef.
Du blir kontaktad av den som intervjuat dig och får återkoppling kring om vi vill erbjuda dig tjänsten alternativt om du gått vidare i processen eller inte. Om du varit på intervju och denna gång inte blivit erbjuden tjänsten får du en förklaring till varför vi valt att gå vidare med annan kandidat.

6. Referenser
I slutet av en rekryteringsprocess tar vi referenser. Vi ber därför om två till tre referenser från dig. Vi tar referenser på ett strukturerat sätt för att kunna jämföra kandidaterna.

7. Grattis!
Om du är den vi vill ska ha jobbet, och du har tackat ja, är det nu dags att skriva kontrakt och bestämma vilken dag du ska börja jobba hos oss.