Nyheter

PreZero satsar på eldrivna lastbilar

Efter att vi under en tid har testat eldrivna lastbilar i vår verksam­het påbörjar vi nu en omställning av fordonsflottan. I oktober levererades den första helt eldrivna baklastaren till Norrköping. – Vi ser så många fördelar med eldrivna fordon i vår verksamhet, säger Mårten Widlund, vd på PreZero.

Vit ellastbil på kajen i Norrköping

 

Alla transporter påverkar miljön mer eller mindre genom bland annat utsläpp och spridning av partiklar och ljud.

– När vi nu ställer om till eldrivna fordon innebär det att utsläppen minskar, men även att våra medarbetare får en mer hållbar arbetsmiljö då elfordonen bullrar mindre än fordon som körs med förbränningsmotor, säger Mårten.

Eftersom vi på PreZero har en av landets största fordonsparker, med över 600 tunga fordon och närmare 200 lätta lastbilar som till stor del används i stads­miljöer, är det angeläget för oss att minska både buller och utsläpp till omgivningen.

– För att snabbt driva på omställningen och bli mer hållbara arbetar vi med tre delar parallellt: ökad energieffektivitet genom effektivare logistik, ökad användning av biodrivmedel samt eldrift med grön el. Det är möjligt i allt fler transporter och det känns fantastiskt, säger Anna Boo, hållbarhetsstrateg på PreZero.